Україна

Суд прийняв рішення про відсторонення мера Рівного


Суд прийняв рішення про відсторонення мера Рівного

Олександр Третяк підтвердив інформацію щодо рішення суду і назвав увесь процес “знущанням над правосуддям”.

Міський суд Рівного усунув мера Олександра Третяка від керування містом на один рік. Про це повідомило місцеве виданя Рівне вечірнє у понеділок, 10 липня.

Зазначено, що таке рішення сьогодні ухвалив суддя Петро Денисюк. Він визнав міського голову винним у корупційному правопорушенні та зобов’язав сплатити 6800 гривень штрафу.

“Справа стосується ситуації, яка відбулася на виборах. Адже спонсорка на місцевих виборах Марія Корнійчук стала очолювати міськвиконком. Правоохоронці переконують, що Третяк не мав права виписувати їй премію”, – пише видання.

Сам Третяк підтвердив інформацію щодо рішення суду і назвав увесь процес “знущанням над правосуддям”.

“Суддя Петро Денисюк попри поважні підстави для відкладення судового засідання, що було призначено на 07.07.2023 провів його без моєї присутності, чим грубо порушив законодавство”, – вважає мер, який готує апеляцію.

Олександр Третяк повідомив, що він зараз знаходиться у Німеччині у робочій поїздці у містах Ессен та Берлін задля підписання угод про подальшу співпрацю, а також передачі чергової допомоги Рівному – тролейбусів і спецтехніки.

Раніше суд усунув мера Чернігова Владислава Атрошенко від посади на один рік. Також йому довелося заплатити штраф.

Відомо, що 2 липня 2022 року, Атрошенко намагався перетнути державний кордон у пункті пропуску Краковець. Після заборони виїзду ДПСУ у воєнний час мер Чернігова відправив свого водія за кордон, щоб той повернув службове авто, яким протягом трьох місяців користувалася його дружина у власних потребах.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button