Україна

Суд покарав військового, який співпрацював з росіянами


Суд покарав військового, який співпрацював з росіянами

Колишнього співробітника Управління державної охорони, який перейшов на бік Росії, засуджено до 15 років тюрми.


Колишнього працівника охорони Служби Департаменту охорони об’єктів УДО засудили до 15 років тюрми за вчинення державної зради та самовільне залишення військової частини або місця служби. Про це 8 грудня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.
 
Так, ексспівробітник Управління державної охорони, будучи військовослужбовцем та працівником правоохоронного органу, 24 лютого 2022 року не з’явився на службу без поважних причин в умовах воєнного стану. Він порушив військову присягу та перейшов на бік Росії.
 
До 31 березня 2022 року він перебував за місцем свого постійного проживання на тимчасово окупованій території в с. Нова Басань Чернігівської області, виконував накази командирів військовослужбовців РФ. Поселив їх у своєму помешканні та готував для них їжу, разом з окупантами відбирав продукти харчування та інше майно у місцевих мешканців, брав участь у заволодінні товарами з місцевого магазину, зі зброєю здійснював патрулювання території.

 
Ексспівробітнику УДО призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення державної зради та самовільне залишення військової частини або місця служби. Також засудженого позбавлено військового звання “майстер-сержант”.

Наразі зрадник перебуває під вартою, у суді він свою провину не визнав.

Нагадаємо, СБУ затримала в Одесі агента ФСБ Росії, що збирав розвіддані та готував диверсії на території регіону. Останній місяць фігурант активно займався “розкруткою” власного образу як потенційного кандидата у народні депутати України. 

На Херсонщині Служба безпеки затримала зрадника, який “здав” свого батька окупантам.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button