Україна

Суд обрав запобіжний захід ще одному учаснику схеми у Держспецзв’язку


Суд обрав запобіжний захід ще одному учаснику схеми у Держспецзв язку

Мова йде про колишнього директора державного підприємства, яке підпорядковано Держспецзв’язку.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі щодо заволодіння 62 млн гривень коштів Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у вівторок, 28 листопада.

Мова йде про колишнього директора державного підприємства, яке підпорядковано Держспецзв’язку.

“Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн грн. Також суд поклав на особу відповідні процесуальні обов’язки”, – йдеться у повідомленні.

Ім’я підозрюваного і яке саме підприємство він раніше очолював у повідомленні не уточнюється.

Нагадаємо, антикорупціонери викрили масштабну злочинну схему, до якої було причетне вище керівництво Держспецзв’язку. Колишнього голову відомства Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору підозрюють у тому, що вони могли незаконно заволодіти державними коштами на суму понад 62 млн гривень. Гроші були виділені на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Правоохоронці вважають, що чиновники розробили схему з власником групи компаній. Для цього вони залучили дві підконтрольні фірми, а закупівлю засекретили, щоб забезпечити їх перемогу.

23 листопада ВАКС обрав запобіжний захід Юрію Щиголю у вигляді тримання під вартою. Але вже на наступний день він вийшов під заставу у 25 млн гривень.

Також ВАКС прийняв рішення взяти під варту підприємця Романа Коваля – фігуранта схеми, в якій брав участь Щиголь. А вчора було арештовано Віктора Жору.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button