Події

​​⚡ 300 пристроїв безперебійного живлення та 100 ноутбуків – допомога від американс…

​​ 300 пристроїв безперебійного живлення та 100 ноутбуків – допомога від американського народу Держспецзв’язку

???? Держспецзв’язку отримала від USAID 300 пристроїв безперебійного живлення та 100 захищених ноутбуків. Обладнання дасть можливість забезпечити стабільну роботу Національної телекомунікаційної мережі та її повноцінне обслуговування, серед усього – й у польових умовах.

Це важлива допомога для нашої держави в умовах протистояння з ворогом, який регулярно вчиняє проти нашої держави терористичні акти. Від початку жовтня російські війська ведуть регулярні ракетні обстріли та атаки безпілотниками. Одна з основних цілей цих атак – енергосистема України. А їхнім результатом стали постійні відключення електроенергії.

Використання пристроїв безперебійного живлення забезпечить стабільну роботу комплексів абонентського зв’язку Національної телекомунікаційної мережі та, відповідно, надійний зв’язок для державних органів та установ. Це позитивно впливатиме на здатність держави виконувати свої функції та надавати життєво важливі послуги громадянам.

Захищені ноутбуки дадуть можливість фахівцям здійснювати обслуговування відповідних телекомунікаційних вузлів як у місті, так і в польових умовах, незважаючи на погодні обставини, природні чи техногенні катаклізми.

???? «Держспецзв’язку має тривалий та надзвичайно плідний досвід співпраці з USAID у межах проєктів, які агентство реалізує в Україні. Ми вдячні американському народу та уряду США за підтримку нашої країни у непрості часи неспровокованої агресії росії проти України. Не маю сумніву, що надалі наша співпраця лише поглиблюватиметься й забезпечуватиме досягнення нових визначних результатів», – зазначив заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора.

???? «Уряд США продовжує підтримувати Україну, яка бореться проти жорстокої агресії росії не лише на полі бою, а й у кіберпросторі. Ваша мужність і відвага вразили весь світ. Ми пишаємося нашою співпрацею з Урядом України та Держспецзв’язку щодо посилення стійкості цифрової інфраструктури України. Високотехнологічне обладнання, яке ми передаємо сьогодні, забезпечить надійну та безперебійну роботу Національної телекомунікаційної мережі в умовах фізичних та кібератак з боку росії», – підкреслив директор Офісу економічного зростання Місії USAID в Україні Крістофер Абрамс.

Співпраця USAID та Держспецзв’язку сприятиме підвищенню стійкості Національної телекомунікаційної мережі України, публічних інформаційних ресурсів і комунікаційних послуг. Техніка була передана у межах реалізації Проєкту USAID Cybersecurity Activity.

Back to top button