Україна

Суд арештував брата Мазепи


Суд арештував брата Мазепи

Юрій Мазепа, за словами адвоката, також підозрюється в участі у злочинному угрупуванні. Його відправили під варту з альтернативою застави у 44 млн грн.

Брата бізнесмена Ігоря Мазепи, Юрія, який є одним із затриманих у справі про злочинну організацію, у ніч проти суботи, 20 січня, суд відправив під варту з альтернативою застави у 44 млн гривень, повідомляє Суспільне.

Зазначається, що прокуратура просила призначити Юрію Мазепі заставу у розмірі 500 млн гривень, однак суд зменшив її до 44 млн.

“Ми збили заставу з 500 млн гривень, у 10 разів. Також заздалегідь сплатили платну камеру, їдемо проконтролювати”, – заявив його адвокат Артем Крикун-Труш.

Юрій Мазепа, за словами адвоката Тараса Пошиванюка, також підозрюється в участі у злочинному угрупуванні. Однак він заявив, що подробиць не знає.

Нагадаємо, під час спроби виїзду за кордон затримали голову інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу, якого підозрюють в організації схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Також в різних регіонах України затримані ще три учасники організації, у тому числі брат організатора. ДБР пропонувало призначити їм заставу розміром 700 млн гривень. Проте суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 349 мільйонів гривень. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button