Україна

СЦК дозволив вихід трьох суден із українським зерном


СЦК дозволив вихід трьох суден із українським зерном

Кораблі, які отримали добро на прохід через морський гуманітарний коридор, вирушать із України вранці 5 серпня.

Спільний координаційний центр у рамках Чорноморської зернової ініціативи дозволив вихід із українських портів ще трьох вантажних кораблів із 58 тоннами кукурудзи. Про це 4 серпня повідомила прес-служба ООН.

“Суховантаж Polarnet, що стоїть на якорі в порту Чорноморська, попрямує в Карасу, Туреччина. Судно Navistar вийде з одеського порту з кукурудзою, призначеною для вивантаження в Рінгаскідді, Ірландія. Суховантаж Rojen, який стоїть на якорі в Чорноморську, пройде до британського Тизпорту”, – уточнили в СЦК.

Очікується, що всі три судна вийдуть зі своїх портів уранці 5 серпня. При цьому терміни можуть бути змінені залежно від готовності екіпажу, погодних умов та інших непередбачених обставин.

Також заплановано інспекцію суховантажного судна Fulmar S, що прямує до Чорноморська. Наразі судно перебуває на якірній стоянці в зоні огляду на північний захід від Стамбула.

Нагадаємо, 2 серпня до Туреччини прибуло перше судно із вантажем української кукурудзи в рамках зернового коридору. Після перевірки в Стамбулі суховантажне судно RAZONI вирушило до Лівану.

Наразі в Україні завантажено 17 кораблів, які чекають на дозвіл на вихід.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button