Україна

Столтенберг закликав світ продовжувати допомагати Україні


Столтенберг закликав світ продовжувати допомагати Україні

Генсек НАТО заявив, що ця війна, швидше за все, закінчиться мирними переговорами, проте вони базуватимуться на ситуації на полі бою.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників з НАТО та партнерів по всьому світу продовжувати надавати підтримку Україні. Про це він заявив на конференції ООН щодо зміни клімату, повідомляє прес-служба Альянсу.
 
Столтенберг заявив, що війна Росії проти України закінчиться за столом переговорів.
 
“Звичайно, як і більшість війн, ця війна на якомусь етапі, швидше за все, закінчиться за столом переговорів. Але те, що відбувається за столом переговорів, докорінно пов’язане із ситуацією на полі бою”, – сказав генсек НАТО.
 
Він додав, що “прийнятний результат” за столом переговорів та збереження суверенності держави можуть бути забезпечені лише в тому випадку, якщо Україна матиме силу на полі бою.
 
“Якщо українці поступляться вимогам Росії і визнають, що Росія може просто увійти, вторгнутися в Україну, а потім забрати її, тобто ризик, що це підштовхне РФ до (нового – ред.) нападу, і вона досягне все більшого і більшого після кожного вторгнення”, – заявив генсек НАТО.
 
Він наголосив, що Альянс не бере участі у війні, але підтримує Україну у відстоюванні права на самооборону.
 
“Якщо Україна припинить боротьбу, вони перестануть існувати як незалежна держава”, – наголосив Столтенберг, додавши при цьому, що якщо Росія зупиниться, настане мир.
 
Як повідомлялося, США та НАТО не виключають початок мирних переговорів щодо війни в Україні у разі, якщо Україна відвоює Херсон. У свою чергу, в ОП заявили, що звільнення Херсона дасть Києву важелі для вимог повного виведення армії РФ з українських територій та відновлення діалогу.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button