Україна

Столична мерія розгляне питання про закриття шкіл на карантин

Київська міська рада прийняла до розгляду петицію про закриття шкіл у Києві та області на карантин у зв’язку з епідеміологічною ситуацією, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“Електронна петиція “Закрити школи м.Києва та Київської області на карантин у зв’язку з епідеміологічною ситуацією” набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради “Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій”, кількість голосів та прийнята до розгляду”, – йдеться у повідомленні.

Зазначена петиція набрала 10 629 голосів при мінімально необхідних 10 000.

Київський міський голова вже доручив постійним комісіям Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, а також з питань охорони здоров’я та соціального захисту розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор звернення Ольга Довженко наводить дані інформаційного бюлетеня Українського центру контролю і моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я, згідно з якими  у грудні 2017 року всього за тиждень на грип і ГРВІ захворіли 192 тисячі 724 українці, з них – 71,6% діти до 17 років.

“Найбільше випадків захворювання зафіксовано в Київській області (838,8 на 100 тисяч населення), найменше – в Тернопільській (224,0 на 100 тисяч населення)”, – повідомила Довженко.

У зв’язку з цим автор пропонує закрити навчальні заклади у столиці та області на карантин у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією.

 

 

 

 

 

Back to top button