Україна

Стеження за Bihus.infо: розслідування доручили ДБР


Стеження за Bihus.infо: розслідування доручили ДБР

До вчинення кримінального правопорушення, ймовірно, причетні співробітники правоохоронного органу, зазначили в Офісі генпрокурора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за заявою журналістів Bihus.infо здійснюватиме Державне бюро розслідувань через ймовірну причетність до злочину співробітників правоохоронного органу. Про це повідомив Офіс генпрокурора у вівторок, 6 лютого.

“Офіс генерального прокурора доручив слідчим Головного слідчого управління ДБР здійснювати досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за заявою представника журналістської редакції Bihus.infо щодо незаконного встановлення та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації у приміщенні заміського комплексу на території Київської області (ч.1 ст. 359 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що, “враховуючи, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення, ймовірно, причетні співробітники правоохоронного органу, досудове розслідування у кримінальному провадженні підлягає виключній підслідності Державного бюро розслідувань”.

У відомстві запевнили, що спеціальний підрозділ в Офісі генпрокурора на постійній основі працює над вивченням усіх порушень проти журналістів і забезпечує належне вжиття заходів з метою захисту їх прав і інтересів у відповідності до підписаного меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю.

Остання зустріч прокурорів та журналістів відбулася в січні 2024 року, а наступну проведуть найближчим часом, пообіцяли в ОГП.

Напередодні видання Bihus.Info заявило, що ідентифікувало тих, хто реалізовував операцію зі встановлення прихованих камер у готельні номери, де редакція видання перебувала 27 грудня 2023 року. Зробити це вдалося завдяки відео з камер безпеки відпочинкового комплексу.

Тим часом у СБУ повідомили, що вже ухвалили певні кадрові рішення щодо Департаменту захисту нацдержавності після скандалу зі стеженням за журналістами Bihus.Info.

А сьогодні у Верховні Раді проголосували за виклик голови СБУ Василя Малюка до парламенту з доповіддю щодо прослуховування Bihus.Info.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button