Україна

Степанов пояснив, чому з виробників вакцини була знята відповідальність за побічні ефекти

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що відповідальність з виробників вакцини за побічні ефекти в Україні була знята на вимогу самих компаній. Про це Степанов заявив у відповідь на запитання журналіста під час рекламної паузи в ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Ми звільняємо її (компанію-виробника – ред.) і беремо на себе відповідальність за непередбачувані наслідки вакцинації. Це перш за все те, що стосується компенсації вчиненої шкоди. Це вимога виробників, це той шлях, яким йшли всі країни, які хочуть мати доступ до певних вакцин, перш за йдеться про МНРК-вакцину. Це ті вакцини, які є інноваційними. На цю вимогу ми ухвалили такі зміни”, – сказав Степанов.

За його словами, відповідальність за якість вакцини від коронавірусу нестиме Кабмін.

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада ухвалила у першому читанні і в цілому законопроект № 5247, яким знімається з виробників вакцин проти Covid-19, медичних працівників та всіх причетних до здійснення програми вакцинації будь-яка відповідальність за наслідки.

За даними глави МОЗ, в Україні на більш ніж 62 тис. щеплень від коронавірусу було зафіксовано 361 (0,5%) випадок незначної побічної реакції, з них 2 випадки вимагали спостереження лікарів.

Back to top button