Україна

Стефанчук пояснив, як Шуфрича можна позбавити мандата


Стефанчук пояснив, як Шуфрича можна позбавити мандата

Аби скласти мандат, Шуфрич має власноруч написати відповідну заяву. Інший варіант – рішення суду, яке вступило в законну силу.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив, за яких умов можна позбавити депутатського мандата звинуваченого у держзраді Нестора Шуфрича. Про це Стефанчук розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

Він нагадав, що механізми для позбавлення депутата ВР мандата “чітко прописані в семи пунктах, які передбачені в Конституції України”.

“Я хочу зауважити, що зараз існує таке-то – давайте змініть Конституцію. Під час воєнного стану Конституцію міняти не можна. І тому ми маємо послуговуватися саме цими сімома пунктами”, – сказав Стефанчук.

Він пояснив, що аби скласти мандат, Шуфрич має власноруч написати відповідну заяву.

“Для його актуального стану, безперечно, такі підстави можуть бути. Це власна заява. Якщо він бажатиме і її напише. І друге – це рішення суду, яке вступило в законну силу. Тому що, слава Богу, в Україні є суд. І я, до речі, як юрист не маю права коментувати цих речей, допоки триває слідство”, – розповів Стефанчук.

Він підкреслив, що тільки рішення суду в кримінальній справі, яке вступило в законну силу є абсолютним і неспростовним критерієм для визнання вини будь-якої особи.

Нагадаємо, 15 вересня СБУ затримала Нестора Шуфрича в його будинку в селі Козин Київської області. У той же день йому повідомили про підозру у державній зраді. У нардепа знайшли схему “автономії” Донеччини та Луганщини та символіку РФ.

За даними слідства, Шуфрича тісно співпрацював та виконував завдання російського агента та колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича. Одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері.

Печерський суд Києва відправив нардепа під арешт на 60 діб без можливості внесення застави.

Також його звільнили з посади голови комітету свободи слова.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button