Україна

Стефанчук підписав закон про національний спротив – новини

Закон суттєво розширює перелік озброєння, що отримають бригади тероборони


Фото з відкритих джерел

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон України № 6302 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву”. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Верховної ради України.

Як повідомляється, закон суттєво розширює перелік озброєння, що отримають бригади тероборони в разі загострення війни. А також дає можливість колишнім учасникам АТО, які отримали поранення, але не хочуть залишатися осторонь, – зробити свій внесок.

Новини за темою: Закон про національний спротив: Що передбачає документ про посилення Збройних сил України

“Вважаю, що це необхідне і вчасно прийняте рішення, зважаючи на чергову хвилю агресії Росії. Повноцінному національному спротиву бути. Озброєна, навчена та готова протидіяти нація дасть ворогу відсіч”, – зазначив Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, у липні 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав два закони – № 5557 про основи національного спротиву та № 5558 щодо збільшення чисельності Збройних сил України. За словами президента, “це є потужним сигналом усім, що наша країна буде оборонятися”. 

Нещодавно повідомлялося, що військову підготовку українців будуть проводити і у мирний час, і в особливий період, зокрема, у часи військової небезпеки чи ймовірності нападу на територію України. Про особливості підготовки громадян до національного спротиву, а також про історію впровадження нових правил для захисту країни, читайте в нашому матеріалі. 


[ad_2]
Source link

Back to top button