Україна

Стефанчук обговорив з Дудою питання військової допомоги Україні


Стефанчук обговорив з Дудою питання військової допомоги Україні

Стефанчук наголосив, що для України питанням №1 залишається продовження і пришвидшення військової допомоги – від Польщі та через Польщу.

У межах офіційного візиту до Республіки Польща голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Йшлося зокерма про подальшу військову допомогу Україні з боку Польщі. Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради України. 

“Для України питанням №1 залишається продовження та пришвидшення військової допомоги – від Польщі та через Польщу”, – наголосив Руслан Стефанчук.

Спікер українського парламенту зауважив, що згода тренувати українських пілотів – “це перший крок, за яким має бути наступний”, висловивши сподівання на приєднання Польщі до льотної коаліції.

“Українська армія – це де-факто армія НАТО, адже українські захисники та захисниці воюють за стандартами Альянсу, зброєю Альянсу та виконують основну місію — захищають країни Організації Північноатлантичного договору від нападу російської федерації», – зазначив Руслан Стефанчук.

Стефанчук подякував Польщі за підтримку формули миру Володимира Зеленського і додав, що важливим складником справедливого миру є повернення всіх незаконно депортованих до Росії українських дітей, а також виплата агресором репарацій Україні.

Окремо сторони обговорили і процес відбудови України. 

Раніше повідомлялося, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прибув із дводенним візитом до Польщі.

Голова ВРУ виступив у парламенті Польщі

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button