Україна

Кулеба пояснив західним ЗМІ значення Кримського мосту


Кулеба пояснив західним ЗМІ значення Кримського мосту

Глава МЗС України пояснив, що міст, який сполучає окупований Крим із РФ, по-перше, був побудований незаконно, а по-друге, використовувався здебільшого у військових цілях.

Російські окупанти використовують Керченський міст здебільшого у військових цілях, тому саме таким його і слід розглядати. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час прес-конференції в Нью-Йорку, передає CNN.

 “Чому ви вважаєте, що Керченський міст є цивільною інфраструктурою, враховуючи, що він в основному використовується для постачання російській армії в окупованому Криму та на півдні України боєприпасів, палива та іншого військового обладнання, необхідного для продовження агресивної війни роти України”, – сказав він.

Міністр зазначив, що не кожен міст є цивільним за визначенням. “А цей конкретний міст, по-перше, був побудований незаконно. Він існує поза законом, і ми завжди повинні про це пам’ятати. А по-друге, він в основному використовується у військових цілях, і ми повинні розглядати його як такий”, – додав Кулеба.

Тим часом в ОК південь опублікували архівне відео, на якому зафіксовано, як по Кримському мосту перевозять ешелон танків.

У ніч на 17 липня на Керченському мосту сталися вибухи, які пошкодили дві секції автомобільного шляху. Офіційний Київ не бере на себе відповідальність за атаку, але у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України нагадали слова керівника Кирила Буданова про те, що “Керченський міст – зайва конструкція”. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button