Україна

Станція Академік Вернадський – до українських полярників завітав морський леопард – 1News


Фото з відкритих джерел

Тварина навіть попозувала на камеру та показала свою “фірмову усмішку”

Українські полярники з арктичної станції “Академік Вернадський” сфотографували одного з головних хижаків континенту – морського леопарда. Про це на сторінці у Facebook повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

“Морський леопард, один з представників родини тюленевих, що харчується не лише крилем чи рибою, а й пінгвінами та іншими тюленями”, – розповідають полярники.

Морським леопардом його назвали саме за хижість та характерні плями на тілі.

“Довжина леопарда становить 3-4 метри, а вага – 300-400 кг. Завдяки формі тіла та видовженим переднім кінцівкам він дуже швидко плаває у воді, розвиваючи швидкість до 40 км на годину”, – кажуть у антарктичному центрі.

Науковці пов’язують “візит” морського леопарда тим, що нещодавно околиці станції стали “пологовим будинком” та “дитсадком” для маленьких пінгвінів, які вчаться самостійному життю.

Саме на них поблизу берегів чекає хижак, адже вполювати у воді недосвідчене пташеня набагато простіше, ніж дорослу тварину.

Тварина навіть попозувала на камеру та показала свою “фірмову усмішку”.

https://www.facebook.com/AntarcticCenter/videos/236654542012063/

1News за темою: Полярники показали відео, як дельфіни гойдаються на хвилях від криголама “Ноосфера”

Нагадаємо, раніше українські полярники зі станції “Академік Вернадський” опублікували добірку фото “закоханих” пінгвінів. Зазначається, що субантарктичні пінгвіни щороку повертаються до станції, навесні у цих тварин проходить шлюбний сезон.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button