Україна

Стали відомі підсумки затяжної комендантської години у Херсоні


Стали відомі підсумки затяжної комендантської години у Херсоні

Загалом правоохоронці перевірили близько 20 тисяч громадян, 355 транспортних засобів та 28 плавзасобів.

У Херсоні та Херсонській області під час тривалої комендантської години з 5 по 8 травня було затримано ворожих коригувальників артилерійського вогню та знайдено схрон зброї. Про це повідомив голова місцевої ОВА Олександр Прокудін у середу, 10 травня.

“Маємо результати контрдиверсійних заходів, які проводились на території Херсону та області з 5 по 8 травня. Найголовніше – правоохоронці затримали двох корегувальників ворожого артилерійського вогню. Взагалі в межах проведення антитерористичних заходів зареєстровано дев’ять кримінальних проваджень”, – сказав він.

Прокудін додав, що було вилучено зброю та боєприпаси. Також затримали двох осіб які перебували у розшуку та виявили прихильників так званого “руського міра”. З ними провели профілактичні заходи.

Загалом правоохоронці перевірили близько 20 тисяч громадян, 355 транспортних засобів та 28 плавзасобів. Було виявлено 253 порушників комендантської години, а також виявлено та вилучено чотири мобільні телефони які значились викраденими.

“Окрім цього на кладовищі виявлено схрон зброї. З незаконного обігу вилучено автоматичну зброю, пістолети, гранати, тротилові шашки. Проведено чотири обшуки за кримінальними провадженнями, розпочатими щодо причетності громадян до колабораційної діяльності”, – розповів Прокудін.

В ході обшуків виявлено прапори РФ, георгієвські стрічки, зброю, “цікаву” документацію, списки осіб для отримання російських виплат, викрадену побутову техніку.

Нагадаємо, 9 травня армія РФ 63 рази обстріляла Херсонську область. При цьому Херсон зазнав семи атак. Росіяни влучили по території одного з заводів. А сьогодні ворог пошкодив водогін у Херсоні, через що виникли проблеми з водопостачанням.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button