Україна

Стало відомо, які радіостанції мають найнижчу частку україномовних пісень

Найнижчу частку україномовних пісень мають радіостанції “Шансон” і “П’ятниця” – 39-38%. Про це свідчить вересневий моніторинг Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Кожна радіостанція минулого місяця дотрималась мовної квоти не менше як 60% передач державною мовою і не менше як 35% пісень українською.

На 100% українською пісні виходять в ефірі “Країни ФМ” та “Українського радіо”. А “Радіо “Промінь” та “Радіо “Культура” мають частку 83-84%.

Державною мовою програми ведуться у шести радіостанцій – “Країна ФМ”, “Українське радіо”, “Люкс ФМ”, “Радіо “Промінь”, “Радіо “Культура”, “Kiss FM”.

У решти мовників також високі показники, які не перетинають позначки нижче 70%. У “П’ятниця” – 90%, “ХІТ ФМ” – 80%, “Шансон” – 79%, “Радіо НВ” – 78%, “Перець ФМ” – 77%, “Наше радіо” і “Мелодія” – 75%, “Русское радио – Україна” – 73%.

Однак при цьому, за словами членкині регулятора Олени Ніцко, у вересні знизилась частка україномовних пісень і програм. У суспільних радіостанцій – “Радіо “Культура” та “Радіо “Промінь”, які в серпні показали найвищі показники, у вересні кількість пісень зменшилася в обох на 16%.

Систематичне порушення телевізійними каналами мовного закону є підставою для можливого застосування санкцій, сказав уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Back to top button