Україна

Стало відомо про нові атаки на енергооб’єкти


Стало відомо про нові атаки на енергооб’єкти

Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 530 населених пунктів у чотирьох областях.

За минулу добу росіяни атакували цивільну енергетичну інфраструктуру у Донецькій, Полтавській, Сумській та Харківській областях. Про це повідомило Міненерго у середу, 11 вересня.

Так, у Харківській області внаслідок бойових дій знеструмлювались кілька підстанцій та побутові споживачі. Живлення відновлено для всіх споживачів.

У Полтавській області під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія. Живлення відновлено.

Крім того, у Запорізькій області з технологічних причин вимикалось обладнання на підстанції, знеструмлювались побутові споживачі. На одному з промислових підприємств сталося порушення технології виробничого процесу. Наразі живлення відновлено.

У Хмельницькій області внаслідок технологічних порушень знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.

У свою чергу Укренерго інформує, що через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 530 населених пунктів.

“Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій і Харківській областях. Через негоду на ранок були знеструмлені 3 населені пункти у Запорізькій області. З технічних причин є знеструмлені споживачі у Запорізькій і Чернігівській областях”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики не прогнозують застосування графіків відключень світла в регіонах, але просять громадян ощадливо споживати електроенергію у період з 18:00 до 22:00.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини і Молдови загальним обсягом 17 646 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1595 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Нагадаємо, що після наймасштабнішого удару Росії 26 серпня в Україні діяли жорсткі відключення. Ситуація зі світлом покращилася лише в останні кілька днів.

Раніше стало відомо, що російська атака 26 серпня порушила роботу двох АЕС в Україні. Від мережі були відключені чотири енергоблоки.

Також стали відомі подробиці інциденту на одній з АЕС в Україні, через що знизилась її потужність.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 11 =

Back to top button