Україна

Стало відомо, на що українці витрачають тисячу за вакцинацію

Українці найбільше витратили грошей з програми єПідтримка з виплати вакцинованим громадянам на книги, кінотеатри та залізничний транспорт. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, передає 1news, посилаючись на УНН.

“Вже понад 3 млн українців успішно скористалися послугою єПідтримка. Велика частина з них вже отримали гроші (Монобанк, Альфа-банк і А-банк почали платити раніше), клієнти інших банків, які приєднайся до проекту, отримають протягом 10 днів”, — написав Федоров.

Федоров зазначив, що за кількістю витрачених грошей лідери категорій:
1. Книга.
2. Кінотеатри (показник практично такий же як і у книг).
3. Залізничний транспорт.

Також він нагадав, що попередньо проект розрахований на один рік.

Федоров раніше повідомляв, що програма єПідтримка по виплаті вакцинованим громадянам 1000 гривень реалізується тільки в додатку “Дія”. Кіберполіція буде уважно відстежувати всі підозрілі ситуації і виплати.

2 грудня народні депутати прийняли закон, яким пропонується, зокрема, виплатити 1 тисячу гривень всім повністю вакцинованим від коронавірусу українцям.

8 грудня його підписав Президент.

Очікується, що, починаючи з 19 грудня, кожен хто отримав дві дози вакцини — зможе отримати тисячу гривень через портал “Дія”.

Гроші можна буде витратити на:
* абонемент в спортивний зал або фітнес-центр;
* квиток в кінотеатр або театр;
* похід в музей;
* квиток на залізничну або авіаперевезення.

Програма виділення однієї тисячі гривень для вакцинованих, як очікується, поширюватиметься і на можливість придбати за ці кошти книги.

Back to top button