Україна

Стало відомо, коли Abrams можуть прибути в Україну


Стало відомо, коли Abrams можуть прибути в Україну

Цей танк стоїть на озброєнні армії та морської піхоти США, а також Збройних сил Єгипту, Австралії, Марокко та ряду близькосхідних держав.

Україна, вірогідно, отримає перші десять американських танків Abrams у середині вересня. Про це у четвер, 31 серпня, повідомляє Politico

Видання уточнює, що це буде перша партія із 31 обіцяних танків Abrams від США.

“Західні чиновники розраховують, що прибуття танків дасть українським військам перевагу, необхідну для прориву оборони Росії у виснажливому контрнаступі”, – йдеться у повідомлені. 

Повідомляється, що перші десять 70-тонних танків наразі знаходяться у Німеччині, де проходять фінальну реконструкцію. Після цього вони будуть відправлені в Україну.

Сполучені Штати Америки пообіцяли передати Україні 31 танк Abrams. Спочатку у Вашингтоні анонсували передачу версії M1A2, але пізніше через довгі терміни постачання надати захотіли версію M1A1.

M1 Abrams – це основний бойовий американський танк, що серійно випускається з 1980 року. Він стоїть на озброєнні армії та морської піхоти США, а також Збройних сил Єгипту, Австралії, Марокко та ряду близькосхідних держав.

В ньому започатковані низки новаторських рішень, включаючи комп’ютерну систему управління вогнем. Калібр і марка гармати в танку 105-мм M68A3, а починаючи з M1A1 вже йде 120-мм М256. Тип гармати нарізний (в M1A1 – гладкоствольний). Екіпаж – 4 осіб.

Раніше повідомлялося, що з Abrams вилучають секретні технології перед відправкою в Україну.

У США розповіли про навчання ЗСУ на танках Abrams

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button