Україна

США виділили $10 млрд на підтримку України


США виділили $10 млрд на підтримку України

Ці кошти допоможуть Україні задовольняти нагальні потреби своїх громадян, зокрема, охорону здоров’я, освіту та служби екстреної допомоги.

США виділяють Україні понад 10 мільярдів доларів допомоги, які призначені для задоволення нагальних потреб українців. Про це у п’ятницю, 24 лютого, повідомили у Держдепі США.
 
Зазначається, що більшість коштів – 9,9 мільярда доларів – виділяються Штатами у формі грантів через механізм Світового банку “Державні витрати на зміцнення адміністративної спроможності” (PEACE).
 
“Ці кошти мають вирішальне значення для України під час її захисту від Росії та забезпечать здатність українського уряду продовжувати задовольняти нагальні потреби своїх громадян, зокрема охорону здоров’я, освіту та служби екстреної допомоги”, – пояснюють у відомстві.
 
Додатково США виділять ще 250 мільйонів доларів на допомогу енергетичній системі України. Кошти допоможуть забезпечити роботу шкіл, генератори для лікарень, а також опалення у будинках та притулках по всій Україні.
 
У Держдепі уточнили, що ця допомога доповнює 270 мільйонів доларів, які Сполучені Штати вже надали на зміцнення енергетичної безпеки України протягом минулого року.
 
Нагадаємо, у п’ятницю в Пентагоні оголосили про військову допомогу Україні на $2 млрд. Нова зброя та критично важливі запаси боєприпасів зміцнять здатність України відбивати російську агресію, зазначили в Пентагоні.
 
Також США оголосили про масштабні санкції проти Росії. Під санкції потрапили глави десятків російських регіонів, а також дев’ять міністрів та пропагандистка Ольга Скабеєва.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button