Світ

ЄС відреагував на страту в’язня в США за допомогою азоту

ЄС відреагував на страту в язня в США за допомогою азоту

Фото: Unsplash

Євросоюз засудив США за застосування смертної кари з використанням азоту

У Сполучених Штатах Америки, в штаті Алабама вперше провели раніше анонсовану страту за допомогою азоту.

Європейський союз засудив Сполучені Штати за застосування смертної кари із використанням азоту до засудженого за вбивство жінки. Про це у п’ятницю, 26 січня, йдеться у заяві речника Євросоюзу.

“Європейський Союз висловлює глибокий жаль з приводу страти Кеннета Юджина Сміта вчора у штаті Алабама”, – йдеться у заяві.

У документі сказано, що ЄС “рішуче виступає проти смертної кари завжди та за будь-яких обставин, оскільки це порушення права на життя та повне заперечення людської гідності”.

Також у Євросоюзі заявили, що смертна кара не є методом стримування злочинності, натомість найвища міра покарання робить судові помилки незворотними. Зокрема у ЄС нагадали, що раніше у США з камери смертників випустили 196 невинних.

У звʼязку з цим Євросоюз знову закликав до повної заборони смертної кари. 

“Ми закликаємо ті штати, які продовжують застосовувати смертну кару, запровадити мораторій та рухатися до повної її заборони відповідно до світової тенденції”, – наголосив речник ЄС.

У США за допомогою азоту стратили в’язня. Чоловіка звали Кеннет Юджин Сміт, його визнали винним у вбивстві жінки у 1988 році. Тривалий час він намагався оскаржити вирок, проте всі три апеляції було відхилено.

Раніше засудженний Кеннет Сміт вижив після смертельної ін’єкції.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button