Україна

США та Україна працюють над модернізацією енергосектора країни


США та Україна працюють над модернізацією енергосектора країни

Лише на Харківщині російськими ударами зруйновані більш як 700 об’єктів енергетики та 8 000 кілометрів ліній електропередачі.

Україна та Сполучені штати Америки працюють над дорожньою картою для післявоєнної енергосистеми нашої країни. Вона включатиме безпечні технології ядерної енергетики та відновлювані джерела енергії. Про це у середу, 24 липня, повідомила  міністерка енергетики США Дженніфер Гранхольм в інтерв’ю Reuters

“Українці знаходяться під постійною під загрозою. Тому ми повинні допомогти їм пройти цей період часу, зміцнити їхні існуючі активи”, – сказала Гранхольм.

Вона додала, що разом з українською владою США розробляють план того, як виглядатиме українська енергосистема після закінчення війни.

“Це можуть бути мікрореактори. Це можуть бути малі модульні реактори (SMRs.). Це, безумовно, буде розподілена сонячна та вітрова генерація в поєднанні з акумуляторами”, – сказала вона.

Гранхольм зауважила, що нові ядерні потужності можуть стати частиною майбутньої енергосистеми, якщо вони будуть спроєктовані у безпечний спосіб.

Німеччина внесе до Фонду підтримки енергетики України 50 млн євро. Таким чином, загальна сума внеску країни до фонду складе понад 275 млн євро. 

Також повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у поточному році року виділить Україні кредити на 560 млн євро для проектів в енергетиці, транспортній інфраструктурі і відновленні житла.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 13 =

Back to top button