Україна

ВМС США збили понад 20 ракет і дронів хуситів – CNN


ВМС США збили понад 20 ракет і дронів хуситів - CNN

Віце-адмірал США Бред Купер заявив, що більшість останніх нападів не мали жодного стосунку до Ізраїлю.

Військово-морські сили США збили в Червоному морі 24 ракети і безпілотники бойовиків, запущених з території Ємену. Про це повідомляє CNN в середу, 10 січня.

У ліквідації ворожих повітряних цілей брали участь три есмінці. США мають кілька кораблів у Червоному морі в рамках операції Вартовий процвітання – багатонаціональної місії, спрямованої на захист судноплавства в одному з найбільш важливих водних шляхів світу. До її складу входять понад 20 країн.

Хусити заявили, що запускають безпілотники і ракети на знак солідарності з палестинським народом. Перша серія атак, що почалася невдовзі після початку війни між Ізраїлем і ХАМАС, була спрямована на комерційні судна, що мали певний зв’язок з Ізраїлем.

Командувач Центрального військово-морського командування США, віце-адмірал Бред Купер заявив, що більшість останніх нападів не мали жодного відношення до Ізраїлю, навіть попри те, що у протистояння втягується дедалі більше країн.

“Вплив цих атак поширюється по всьому світу, і, як ми вже говорили, це міжнародна проблема, що потребує міжнародного вирішення”, – резюмував Купер.

Як ми вже писали, єменські хусити підтримують палестинців у війні проти Ізраїлю. Нагадаємо, хусити застерегли всі міжнародні судноплавні компанії від співпраці з ізраїльськими портами і попередили, що атакуватимуть всі кораблі, які туди прямують.

Крім того, єменські хусити атакували танкер в Червоному морі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button