Україна

США передали Україні критично важливий матеріал для видобутку газу


США передали Україні критично важливий матеріал для видобутку газу

USAID почав передавати Києву метанол, який потрібний для видобутку “блакитного” палива, розповіли в Укргазвидобуванні.

 
АТ Укргазвидобування отримає шість тисяч тонн метанолу. Він є критично важливою сировиною для видобутку, підготовки та транспортування природного газу. Перша партія метанолу нині надійшла на склади. Про це повідомляє прес-служба компанії.
 
Метанол отримано в рамках співпраці з Агентством США з міжнародного розвитку (US Agency for International Development, USAID), зазначається у повідомленні.
 
З початком повномасштабної війни в Україні виник дефіцит великої кількості матеріалів та обладнання для газовидобутку, наголосив в.о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачов.
 
“Тому з минулого року ми ведемо переговори з компаніями та організаціями з усього світу щодо допомоги з їх забезпеченням для збереження стабільності виробничих процесів. Представники USAID стали одними з перших, хто відгукнувся на наш запит, і ми вдячні їм за це”, – розповів він.
 
Нагадаємо, голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов повідомив, що Укргазвидобування проведе 3D сейсморозвідувальні роботи на заході України з метою пошуку газу.
 
Додамо, що у 2022 році Укргазвидобування пробурило 47 нових свердловин, що практично не відрізняється від довоєнних показників.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button