Україна

США оголосять новий пакет допомоги Україні – ЗМІ


США оголосять новий пакет допомоги Україні - ЗМІ

Нова допомога включатиме техніку для сухопутних сил, боєприпаси для HIMARS, протитанкову зброю, включаючи Javelin, і боєприпаси для зенітних систем Patriot і Stinger.

США планують у вівторок, 27 червня, оголосити про новий пакет військової допомоги для України на суму до 500 мільйонів доларів. Про це повідомляє Reuters із посиланням на двох американських чиновників.

За їхніми словами, цей пакет включатиме техніку для сухопутних сил, в час, коли Україна інтенсифікує контрнаступ. Очікується, що до пакету також увійдуть 30 бойових машин Bradley і 25 бронетранспортерів Stryker, сказав один із посадовців.

Співрозмовники агентства також повідомили, що в рамках пакету допомоги Україна отримає боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), протитанкову зброю, включаючи Javelin, і боєприпаси для зенітних систем Patriot і Stinger.

Посадовці вказали, що склад допомоги в новому пакеті ще остаточно не сформовано.

Передача допомоги здійснюватиметься в рамках президентських повноважень, які дозволяють американському президентові передавати оснащення із запасів США без схвалення Конгресу під час надзвичайної ситуації.

Поставки надійдуть з надлишкових запасів США.

Пакет допомоги у сфері безпеки стане 41-м, схваленим Сполученими Штатами для України з моменту російського вторгнення в лютому 2022 року.

Раніше повідомлялося, що США виділять на відновлення України $1,3 млрд. Більшість коштів буде спрямована на відновлення енергосистеми та іншої критично важливої інфраструктури.

Використання касетних боєприпасів було б корисним для ЗСУ – Пентагон

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button