Україна

Справа Кузьміних – ВАКС відмовився обрати нардепу запобіжний захід та оголосив перерву – 1News

Суд оголосив перерву для ознайомлення сторони захисту з усіма документами

Сергій Кузьміних
aspi.news

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив перерву до 11 лютого у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату України від фракції “Слуга народу” Сергію Кузьміних. Про це йшлося під час засідання суду.

Засідання мало розпочатися ще вдень, однак Кузьміних на нього не прийшов, оскільки поїхав до Житомира за паспортом. Адвокатка нардепа просила провести суд по відеоконференції, однак суддя відмовив і викликав Кузьміних на 16:00.

Після 16:00 нардеп прибув до суду, але засідання почалося з клопотання про відвід секретаря. Головуючий суддя Олег Ткаченко пішов до нарадчої кімнати. Після повернення до зали суду оголосив, що клопотання захисту задоволенню не підлягає. 

На судовому засіданні з’ясувалося, що Кузьміних відмовився отримувати клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Воно було надане йому в суді і з огляду на це Ткаченко оголосив перерву для ознайомлення сторони захисту з документами.

“Я вважаю, що треба нам оголосити перерву у судовому засіданні для надання Кузьміних часу на ознайомлення з клопотанням, додатками до нього і, відповідно, спілкування з адвокатом, визначення своєї правової позиції і підготовки до свого захисту при розгляді цього клопотання до 11 лютого 10:00”, – сказав суддя.

1News за темою: Спіймали на хабарі: “Слуга народу” Кузьміних виходить із фракції

Нагадаємо, нещодавно співробітники Національного антикорупційного бюро України викрили Сергія Кузьміних на отриманні хабаря у 558 тисяч гривень. За даними слідства, він сприяв укладенню контрактів з лікарнею в Житомирській області.

Пізніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру Сергію Кузьміних. За її словами, депутат використовував свої службові повноваження і вплив для правопорушень у сфері медицини. 

3 лютого стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України оголосило Кузьміних у розшук. Сам депутат заявив, що не отримував повістку на допит і здивований оголошенням його в розшук.

Вчора, 7 лютого, НАБУ і САП затримали нардепа від фракції “Слуга народу” Сергія Кузьміних. У САП також додали, що розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відбудеться того ж дня о 15:00. Однак Вищий антикорупційний суд переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу на 8 лютого, оскільки політик не надав необхідних документів для встановлення його особи.


Джерело

Back to top button