Україна

Справа Чауса – екссуддя вніс заставу в розмірі понад 700 тисяч гривень – 1News


Фото з відкритих джерел

Зазначається, що 1 лютого, суд призначив йому цю заставу, яку він мав сплатити протягом 5 робочих днів

У понеділок, 7 лютого, екссуддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, якого підозрюють у хабарництві, вніс заставу у розмірі 717 900 гривень. Про це виданню “Українська правда” повідомило джерело у правоохоронних органах.

Зазначається, що 1 лютого, суд призначив йому цю заставу, яку він мав сплатити протягом 5 робочих днів.

Микола Чаус перебував під цілодобовим домашнім арештом, який йому призначили ще у серпні минулого року. За законами України, загальний строк домашнього арешту не може бути більшим, ніж 6 місяців. Прокурор просила тримання під вартою, суд обрав заставу.

1News за темою: Чаус оскаржує своє відрахування зі штату суддів, – ОАСК

Нагадаємо, не так давно Миколу Чауса, якого кілька місяців вважали викраденим, знайшли в одному із сіл. Пізніше в Національному антикорупційному бюро заявили, що СБУ затримала колишнього суддю, проте протягом дня спецслужба не виходить на зв’язок із НАБУ. У результаті спецназ НАБУ заблокував будівлю СБУ з вимогою віддати їм Чауса.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ затримали Миколу Чауса, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди, в лікарні “Феофанія”.

На початку серпня екссудді Дніпровського суду Києва Миколі Чаусу обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нещодавно повідомлялося, що колишнього суддю Миколу Чауса госпіталізували через проблеми зі слухом. У зв’язку з цим він не прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду.


Джерело

Back to top button