Україна

Співробітник Радіо Свобода за рішенням Верховного Суду сплатив Портнову понад 50 тисяч гривень

Журналіст звернувся до суду з позовом про захист права на приватність, зобов’язання вилучити персональні дані особи та відшкодування моральної шкоди, але програв

Співробітник Радіо Свобода, який подав позов проти Андрія Портнова, сплатив останньому 52,5 тисячі грн. судових витрат у вигляді витрат на професійну правничу допомогу.

Про це повідомляє 1NEWS.

Касаційний цивільний суд Верховного Суду 4 лютого відмовив у задоволенні клопотання про зупинення виконання рішення Апеляційного суду м.Києва, який 14 грудня підтвердив рішення Печерського райсуду м.Києва про відмову у задоволенні позову у справі №757/15585/20-ц.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Портнов виявив стеження за ним з боку журналістів програми «Схеми», яке він назвав незаконним та виклав персональні дані одного із співробітників знімальної групи.

Той звернувся до суду з позовом про захист права на приватність, зобов’язання вилучити персональні дані особи та відшкодування моральної шкоди, але програв. Суд постановив стягнути з позивача 52,5 тис. грн. судових витрат.

«У мене минуло шість років після державної служби. Я не є політиком, державним службовцем, членом політичної партії, депутатом будь-якого рівня. У зв’язку з цим я вважаю, що це піврічне стеження за мною є проведенням стосовно мене незаконних оперативно-технічних дій під виглядом журналістської діяльності. Адже якщо за шість місяців не видається жоден сюжет, то це стеження й незаконні оперативно-технічні дії», – так Портнов пояснював ситуацію, що склалася.

Суд встановив цілий ряд важливих юридичних фактів, які в майбутньому дозволять людям більш жорстко реагувати на факти незаконного за ними стеження і протиправних оперативно-розшукових заходів під виглядом журналістської діяльності.

Джерело: Закон і Бізнес

Back to top button