Цікаве

Радіо Свобода отримало нове керівництво

Колишній журналіст «Голосу Америки» (VOA) Тед Ліпієн повернеться до керівництва Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода

Агентство США з глобальних медіа (USAGM) оголосило, що колишній журналіст «Голосу Америки» (VOA) Тед Ліпієн повернеться до керівництва Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (Radio Free Europe/Radio Liberty), а Джефрі Скотт Шапіро, нинішній виконувач обов’язків директора Офісу мовлення на Кубу (OCB), стане його директором.

Про такі призначення стало відомо після заяви генерального директора USAGM Майкла Пека про те, що колишній директор «Голосу Америки» Роберт Рейлі повернеться, щоб очолити цю мережу, – інформує 1NEWS.

Тед Ліпієн приєднався до VOA в 1973 році і працював керівником служби польського мовлення, а потім до 2006 року керував відділом новин та маркетингу. Протягом 10 років Ліпієн працював в Мюнхені та Празі регіональним директором з маркетингу регіону Європа та Азія, де займався поширенням програм «Голосу Америки» і Радіо Свобода. У 2008 році він створив неурядову організацію Free Media Online.

«Коли я був підлітком у комуністичній Польщі, я слухав Радіо Вільна Європа, щоб з’ясувати, що уряд не сказав мені», – наголосив Ліпієн після призначення на посаду президента Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода. – «Це мало великий вплив на моє життя і на життя мільйонів інших. Для мене честь, що мені довірили допомогти цій організації боротися проти цензури і давати слово тим, кого замовчують».

Тед Ліпієн брав інтерв’ю у багатьох видатних діячів, серед яких кардинал Кароль Войтила (Папа Римський Іван Павло ІІ), Лех Валенса, Джордж Буш, Збігнєв Бжезінський та Чеслав Мілош.

Як повідомляє Агентство США з глобальних медіа (USAGM), Дейзі Сінделар, яка виконувала обов’язки президента Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода з червня 2020 року, повернулася на посаду віцепрезидента і головного редактора мовника.

Джефрі Скотт Шапіро працює в Офісі мовлення на Кубу з липня 2017 року. Кервівник USAGM, оголошуючи про нову посаду Шапіро як керівника Офісу, відзначив його глибокі зв’язки з місцевими громадами у Південній Флориді (у Маямі базується телерадіомовник Marti – ред.) і досвід підготовки об’єктивних новин.

Джерело: Радіо Свобода

Back to top button