Україна

Спалах гепатиту А: у Вінниці в лікарнях перебувають 174 людини


Спалах гепатиту А: у Вінниці в лікарнях перебувають 174 людини

В область доставили 1060 доз вакцини проти гепатиту А для щеплення медичних працівників та 1100 доз вакцин для щеплення дітей та вакцинації в закритих колективах.

У лікарнях Вінниці через спалах гепатиту А перебувають 174 особи серед них 29 дітей, 25 – одужали. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я

Зазначається, що в область доставили 1060 доз вакцини проти гепатиту А для щеплення медичних працівників, які працюють в лікарнях з хворими на гепатит А, працівників екстреної медичної допомоги та фахівців громадського здоровʼя, задіяних у ліквідації спалаху. Також щеплення передбачені для близького оточення пацієнтів з підтвердженим діагнозом, зокрема сімей, які проживають спільно, або близьких, з ким контактували напередодні захворювання.

Додатково у Вінницю доставлено ще 1100 доз вакцин від гепатиту А, які будуть використовуватися для щеплення дітей та вакцинації в закритих колективах.

Попередньо розглядаються чотири різні джерела інфекції, які могли призвести до спалаху вірусного гепатиту А на Вінниччині.

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА, випадки вірусного гепатиту А, окрім Вінниці, виявили ще в п’яти громадах – у Могилів-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині. Пацієнти перебувають у інфекційних відділеннях медичних закладів громад.

Зазначається, що наразі найбільше пацієнтів з вірусним гепатитом А госпіталізовані у Клінічному центрі інфекційних хвороб: 89 з підтвердженим діагнозом та 12 – з підозрою. У міській клінічній лікарні перебуває один пацієнт із підтвердженим діагнозом та один з підозрою. У дитячій обласній інфекційній лікарні – 23 дитини, у яких підтвердили діагноз, та троє з підозрою. Стан усіх хворих оцінюється як середнього ступеня важкості.

Нагадаємо, 24 жовтня МОЗ повідомило, що в Вінниці госпіталізували 60 людей, хворих на гепатит А. За даними на 29 жовтня, кількість інфікованих перевищила 150 осіб.

Гепатит А на Вінничині: санлікар заявив про НС обласного рівня

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button