Україна

Союзмультфільм видалив мультик про Нептун та фашистський есмінець з літерою Z

Союзмультфільм видалив мультик про Нептун та фашистський есмінець з літерою Z

Фото: Фрагмент мультика

У Росії вже борються з мультиками

Радянський мультфільм розповідає про трьох дітей, які на підводному човні під назвою Нептун натрапили на дні на фашистський есмінець.

 

Союзмультфільм видалив зі свого YouTube-каналу мультфільм Скарби затонулих кораблів 1973 року, в якому підводний човен Нептун знаходить фашистський есмінець із літерою Z.

Радянський мультфільм розповідає про трьох дітей, які на підводному човні під назвою Нептун натрапили на дні на затонулий фашистський есмінець.

“Все ясно – фашистський есмінець”, – каже один із дітей.

“Звідки ти знаєш?”, – запитує другий.

“Читай. Фашистські есмінці позначалися літерою Z”, – відповідає той.

Після цього за дітьми починає гнатися торпеда, але згодом її перемагають та здають на металобрухт.

На каналі Союзмультфільму в YouTube цей мультфільм зараз недоступний, хоча раніше набрав 298 900 переглядів. Коментарі до нього також вимкнуто.

Нагадаємо, 13 квітня оперативне командування Південь заявило, що флагман російського Чорноморського флоту крейсер Москва був підбитий ракетами Нептун, після чого отримав суттєві пошкодження та виникла пожежа. Повідомлялося, що інші кораблі намагалися допомогти екіпажу Москви, але через вибух і шторм судно перекинулося на бік і почало тонути.

Водночас у Міноборони Росії стверджували, що крейсер Москва внаслідок “детонації боєкомплекту” та пожежі не затонув і “зберігає плавучість”. Проте пізніше у відомстві визнали, що флагман російського флоту затонув через шторм.

Верховна Рада запровадила кримінальну відповідальність за демонстрацію літер “Z” та “V” як символів війни Росії проти України.

Знаки “Z” заборонили й у низці інших країн, наприклад, у Німеччині.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button