Україна

Соціологи назвали найбільш корисних та шкідливих політиків року


Соціологи назвали найбільш корисних та шкідливих політиків року

Президент України Володимир Зеленський, згідно дослідженню, має найвищу довіру українців серед політиків, про яких запитували соціологи.

Українці найменше довіряли в минулому році політикам Петру Порошенку, Юлії Тимошенко та Олексію Арестовичу. Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження компанії Active Group.

Зокрема, Юлії Тимошенко “скоріше не довіряли” 29% опитаних, “повністю не довіряли” 55,1%, Петру Порошенку – 23,6% та 52,1%, Олексію Арестовичу – 14,4% та 55,5% відповідно. Окрім того, діяльність Порошенка 47,5% опитаних назвали “виключно шкідливою” та 22,5% “більше шкідливою”, Тимошенко – 34,7% та 29,4% відповідно.

Президент України Володимир Зеленський, згідно дослідженню, має найвищу довіру українців серед політиків, про яких запитували соціологи. Йому “скоріше довіряли” 34,3% та “повністю довіряли” 37% респондентів. На другому місці – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров – 35,2% та 20,9% відповідно.

Також, згідно результатів опитування, українці оптимістично налаштовані щодо 2024 року для України.  Кількість опитаних, які вважають, що 2024 рік буде вдалим, на 17,7% перевищує кількість тих, хто має протилежну точку зору.

Дослідження проводилося компанією Active Group методом анкетування громадян віком від 18 років. Вибірка 2000 людей (репрезентативна за віком, статтю і регіоном України). Період збору даних – 30 грудня 2023 р.

Нагадаємо, минулого місяця були опубліковані результати соціологічного дослідження, згідно яких три чверті українців проти поступок Росії.

Погляд в майбутнє. Якою українці бачать свою країну через 10 років

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button