Україна

Сніг та ожеледиця: синоптики дали прогноз на вихідні


Сніг та ожеледиця: синоптики дали прогноз на вихідні

Найвищу температуру вдень 16 грудня в Києві було зафіксовано 2006 року, вона становила 11,4° тепла, найнижчу вночі – 24,6° нижче нуля 1997 року.

У північній частині України в суботу, 16 грудня, очікується невеликий сніг. На решті території без суттєвих опадів. На дорогах країни, крім півдня, місцями ожеледиця.Вітер переважно західний, 5-10 м/с, вночі 2-7° морозу. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У Чернігівській та Сумській областях до 12° морозу. Вдень від 3° морозу до 2° тепла. У Карпатах вночі 7-12°, вдень 1-6° морозу. У Криму вночі та вдень 0-5° тепла.

У Києві в ніч на суботу без суттєвих опадів, вдень невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-5° морозу, вдень близько 0°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, найвищу температуру вдень 16 грудня в Києві було зафіксовано 2006 року, вона становила 11,4° тепла, найнижчу вночі – 24,6° нижче нуля 1997 року.

В неділю, 17 грудня, у північній частині країни, вдень і в центральних областях помірний мокрий сніг та дощ, у Чернігівській та Сумській областях невеликий сніг. На решті території без суттєвих опадів.

Вночі температура від 1° тепла до 4° морозу, вдень 0-5° тепла. У північно-східних, східних областях і Карпатах уночі 4-9° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця. Вітер північно-західний із переходом на південно-західний, 7-12 м/с, у західних, північних та центральних областях місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві в неділю очікується мокрий сніг і дощ. Вночі буде близько 0°, вдень 2-4° тепла. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с.

Нагадаємо, за даними синоптиків, після 20 грудня температура повітря почне поступово підвищуватися і ближче до Різдва та Нового року в країні можлива відлига.

Як повідомлялося, у Києві осінь-2023 посіла друге місце серед найтепліших в історії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button