Події

Надавали послуги з анонімізації телефонних дзвінків в Україну з території рф –…

Надавали послуги з анонімізації телефонних дзвінків в Україну з території рф – викрито чотирьох учасників злочинної схеми

???? За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито протиправну діяльність організованої групи, учасники якої за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення дозволяли користувачам анонімно дзвонити з-за кордону в Україну, у тому числі з території рф.

???? Чотирьом учасникам повідомлено про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж (ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 361 КК України).

???? За даними слідства, підозрювані, використовуючи PROXY та виділені віртуальні сервери (VPS), новітні технології ІР-телефонії та спеціалізоване програмне забезпечення налаштували маршрутизацію міжнародних дзвінків та голосового трафіку, обходячи центри комутації вітчизняних операторів.

???? Таким чином вони забезпечували з’єднання абонентів різних держав, в тому числі й держави-агресора з абонентами в Україні. Маскували джерело генерації телефонних з’єднань на територію України та, як наслідок, створювали в умовах воєнного стану неконтрольовані українськими операторами канали зв’язку.

???? Для оренди серверів та номерного ресурсу українських операторів учасники організованої групи використовували підставних осіб з числа соціально незахищених верств населення.

???? Досудове розслідування – ГУ Національної поліції у місті Києві, оперативний супровід – Департамент кібербезпеки СБУ.

Більше

Back to top button