Україна

Смерть в прямому ефірі. Удар по 810-й бригаді РФСюжет


Смерть в прямому ефірі. Удар по 810-й бригаді РФ

Збройні сили України нанесли ракетний удар під час нагородження особового складу російської бригади морпіхів.

Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача Збройних сил України сьогодні офіційно підтвердило інформацію соцмереж про удар по 810-й окремій гвардійській бригаді морської піхоти Чорноморського флоту РФ.

Так, 19 листопада окупанти зібрались в Донецькій області для відзначення так званого Дня російського артилериста, а ЗСУ вирішили приєднались до вітань.

“Відплата” за нашу 128-му бригаду

Першим про удар по морпіхах повідомив командир групи аеророзвідки Птахи Мадяра Роберт Бровді з позивним Мадяр. Військовий назвав атаку “відплатою окупантам за підлий удар по 128 бригаді” під час нагородження на Запорізькому напрямку.

За словами Мадяра, ЗСУ ліквідували 25 військових з 810 бригади РФ та ще сотню окупантів поранили. Окрім цього є втрати й серед командного складу ворога, додав він.

Загалом, відплата сталася 19 листопада, у так званий День ракетних військ та артилерії РФ, коли окупанти зібрались на нагородження. Як наголошує Мадяр ворог ретельно підготувався і замаскував місце урочистостей.

Сьогодні в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердили інформацію Мадяра. У СтратКомі зазначають, що “Сили оборони України оперативно визначили місце проведення святкових заходів росіян і гаряче привітали їх”.

Смерть в прямому ефірі

В той же час Сухопутні сили ЗСУ опублікували відео моменту удару по російським військовим 810-ї бригади, які зібрались на святковий концерт під час нагородження. На кадрах видно, що в момент ракетного удару в будівлі знаходилось багато російських військових.

“Кліп короткий, але змістовний! Відплата наздожене всю рашистську погань”, – повідомили у ЗСУ.

Російські пабліки пишуть, що удар прийшовся по будинку культури в селищі Кумачове Старобешівського району Донецької області, де дійсно зібрались солдати РФ для нагородження. За словами окупантів, ракет було декілька, одна з них влучила безпосередньо за гримеркою та по сцені.

Тому, окрім “великої кількості військових”, від удару нібито загинула режисерка Поліна Менших, яка в той момент виступала перед окупантами.

 РосЗМІ/Поліна Менших

Менших, як додають російські ЗМІ, приїхала з гастролями до солдат РФ на Донбас із Москви. Вона була відомим в Росії хореографом, режисером та педагогом. Окрім цього була популярною у середовищі толкіністів, а також автором мюзиклу Останнє випробування.

“Чорні дні” для російських морпіхів

810 бригади морської піхоти РФ “славиться” в Україні своїми втратами серед особового складу. Так, рік тому бригада дислокувалась в Херсонській області. Тоді, під час контрнаступу ЗСУ, українські військові знищили майже 85% військових цієї бригади.

“За наявною інформацією, 810 окрема бригада морської піхоти (пункт постійної дислокації місто Севастополь) втратила майже 85% особового складу. У решти військовослужбовців вкрай низький морально-психологічний стан, вони масово відмовляються від повернення до зони ведення бойових дій”, – повідомляв 12 вересня 2022 року Генштаб.

Окрім цього минулого тижня у Севастополі похоронили начальника штабу 810-ї бригади морської піхоти 43-річного підполковника Яна Суханова. Окупант отримав поранення у Маріуполі та перебував на лікуванні у шпиталі в Москві. Там йому діагностували “ще одне підступне захворювання, яке не дозволило організму впоратися з отриманими пораненнями”.

Як відомо, Суханов з 24 лютого 2022 року перебував в Україні. Під його керівництвом 810-та бригада атакувала Маріуполь та територію заводу Азовсталь. Наприкінці весни 2022 року Суханова було тяжко поранено на Донецькому напрямку. У листопаді 2022 року російські ЗМІ опублікували з ним інтерв’ю. Тоді Суханов розповів, що вже відновився і його виписали зі шпиталю. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button