Україна

В ОП відповіли на слова Меркель про газ і мир


В ОП відповіли на слова Меркель про газ і мир

Ангелі Меркель слід припинити виправдовуватися та заохочувати агресора, вважає Михайло Подоляк.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав колишнього канцлера ФРН Ангелу Меркель людиною, що “поставила Європу в тотальну залежність від російських енергоносіїв” та поставив під сумнів її заяви про те, що нібито Меркель “зробила все, щоб Росія не почала війну”. Про це він написав у Twitter в неділю, 30 квітня.

“І тому отримала… російський дешевий газ. Фантастика. Адже війна не почалася, правда?”, – поставив він риторичне питання.

Також Подоляк поцікававися у Меркель, про що Україні говорити під час переговорів з міжнародними воєнними злочинцями, які вона так наполегливо пропонує розпочати.

“Одне питання: переговори про що? Знову про дешевий газ від РФ? Але чи обов’язково це має бути… ціною зруйнованих територій України та сотень тисяч невинних українських життів? І головне – з ким? З офіційно визнаними міжнародними воєнними злочинцями? Невже після 430 днів жорстокої війни можна настільки глибоко зневажати свободу, настільки відверто не помічати російських масових убивств і так відкрито ненавидіти право України на самозахист?”, – питає він.

Він порадив Меркель “припинити виправдовуватися та заохочувати агресора”, якщо вона “не може виправити помилок минулого”.

Нагадаємо, Ангела Меркель спробувала виправдати дружні стосунки з Росією під час перебування на посаді канцлера ФРН. Також вона заговорила про необхідність переговорів про закінчення війни.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button