Україна

“Слуга народу” підтримає кандидатуру Вітренка на посаду міністра енергетики України

Голосування за це кадрове питання має відбутись 27-28 січня

На засіданні фракції “Слуга народу” обговорили питання про призначення в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка на посаду міністра.

Велика частина фракції “Слуга народу” підтримує його кандидатуру, – розповів народний депутат України Олексій Устенко, – інформує 1NEWS з посиланням на УНН.

“Питання про Вітренка обговорили. За зал не можу сказати, але велика частина людей підтримує. Я відверто кажучи вже поїхав, але засідання ще йде … піднімати питання передвиборної програми, те, що необхідно підтримувати ті законодавчі ініціативи, які у нас є в програмі партії і в програмі Президента”, – сказав Устенко.

За його словами, Президент чітко дав зрозуміти, що підтримує створення Бюро фінансових розслідувань, підтримує скорочення нардепів до 300, реформування СБУ. Фракція з ним в цих моментах солідарна.

Володимир Зеленський приїхав на засідання фракції “Слуга народу” і просив підтримати в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка при голосуванні в парламенті на посаду міністра енергетики, як найбільш незалежного кандидата.

“Голосування за Вітренка може бути або в середу, або в четвер, або в п’ятницю. Завтра (26 січня – ред.) точно не може бути, оскільки нам потрібно сформувати за нього ще необхідну кількість голосів”, – зазначив лідер партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Він припустив, що цього разу у Вітренка буде більше підтримки з боку фракції, оскільки він “за цей час провів певну роботу”.

Крім того, політик уточнив, що спілкування з Вітренком тривало близько півтори години. Нардепи задавали йому питання “і поточні, щодо ситуації з тарифами, і стратегічні – як пан Вітренко бачить подальшу долю енергетики країни, реформування галузі”.

Back to top button