Україна

Словаччина передасть Україні гуманітарну допомогу на понад 203 тисячі євро


Словаччина передасть Україні гуманітарну допомогу на понад 203 тисячі євро

Словаччина ухвалила рішення надати Україні гуманітарну допомогу на загальну суму 203 492 євро.

Словаччина вирішила передати Україні зимову гуманітарну допомогу. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ Словаччини.

“На підставі прохання України про гуманітарну допомогу, а також заклику Європейської комісії до держав-членів проявити солідарність із цивільним населенням, яке постраждало від воєнного конфлікту, Словацька Республіка надасть Україні гуманітарну допомогу на загальну суму 203 492 євро”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вага гуманітарної допомоги становитиме 21 тонну і включатиме електрогенератори, обігрівачі, одяг і набори першої допомоги із запасів Штабу екуменічної душпастирської служби у Збройних силах Словацької Республіки та Збройних сил Словацької Республіки. Також продукти харчування, бутильовану воду та одяг із запасів Міністерства внутрішніх справ Словаччини.

Одержувачами допомоги стануть Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство внутрішніх справ України, обласне підприємство Донецьктеплокомуненерго та міська рада міста Покровськ Донецької області.

Як повідомлялося, президент Словаччини Зузана Чапутова закликала передати Києву більше зброї.

Нагадаємо, парламент Словаччини у листопаді, проголосував за надання вотуму довіри уряду прем’єр-міністра Роберта Фіцо. Депутати підтримали програму, яка обіцяла припинити державну військову допомогу Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button