Україна

Слід збирати більше податків – Стефанчук


Слід збирати більше податків - Стефанчук

Витрати української влади на військових та виробництво зброї, спорядження постійно і суттєво зростають.

Українська держава найближчим часом має дійти до питання збільшення податків. Про це у суботу, 17 серпня, заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час ефіру національного телемарафону.

“Я думаю, що ми однозначно повинні вирішувати питання. Безперечно, що Україна повинна збирати більше податків”, – сказав він.

Він пояснив це тим, що війна фінансується з державного бюджету країни. А з урахуванням збільшенням фронту та кількості мобілізованих, в країні слід більше збирати податків. 

“Є необхідність як мінімум оплачувати заробітну плату нашим військовим. Адже ЗСУ фінансуються з державного бюджету України, все інше нам допоки фінансують наші партнери. Ми працюємо на ЗСУ, і ми бачимо, що збільшується фронт, збільшується кількість мобілізованих – це елементарна математика”, – сказав Стефанчук.

Голова ВРУ додав, що переглядати питання оподаткування політики можуть почати у вересні 2024 року.

Раніше в Мінфіні заявили, що уникнути підвищення податків не можна, тому що всі інші джерела для збільшення фінансування сектору оборони вже вичерпано.

Нагадаємо, уряд схвалив законопроєкт про внесення змін до податкового кодексу України про наближення законодавства країни до законодавства ЄС в частині ставок акцизного податку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − eleven =

Back to top button