Україна

Скандал із прапором України – МЗС Словаччини принесло вибачення – 1News


Wikimedia

Причиною інциденту дипвідомство вважає залякування через оборонну угоду зі США

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за дії депутата від словацької ультраправої партії Андрея Медвецьки, який під час засідання парламенту вилив воду на український прапор. Про це дипломат повідомив у Facebook.

За словами міністра, причиною вчинку депутата стали “істерія та залякування народу” через оборонну угоду зі США. “Кілька тижнів істерики та залякування людей через договір про оборону зі США перетворилися на повстання опозиції та екстремістів у парламенті. Дуже складно відрізнити, хто з них, хто… Мені шкода і ще більш соромно, що це сталося під час моїх перемовин у Києві. Просимо вибачення дипломатичним чином”, – написав Корчок.

Водночас він пообіцяв, що після повернення з України прийде до парламенту і разом із міністром оборони країни проведе там дебати з опозицією.

1News за темою: Глави МЗС Австрії, Чехії і Словаччини здійснили візит до лінії розмежування на Донбасі

Нагадаємо, вчора, 8 лютого, словацькі депутати мали затвердити оборонну угоду зі США. Під час засідання депутати від ультраправої партії “Народна партія “Наша Словаччина” Петер Крупа та Андрей Медвецьки заблокували трибуну і розтягнули перед мікрофоном прапор Словаччини. Після цього представники партії “Свобода та Солідарність” розтягнули перед трибуною прапор України, на який Медвецьки почав виливати воду.


Джерело

Back to top button