Україна

Візит в Україну здійснить голова ОБСЄ Збігнєв Рау цього тижня – 1News

Голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау
Фото з відкритих джерел

Сторони обговорять ситуацію навколо України

Цього тижня голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау відвідає Україну для зустрічей із високопоставленими офіційними особами та візиту на Донбас. Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

Повідомляється, що Збігнєв Рау зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і віцепрем’єром – міністром у справах реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.

Сторони обговорять ситуацію навколо України, кроки щодо сприяння деескалації та врегулювання кризи на сході України, а також співпрацю між Україною та ОБСЄ.

Під час свого візиту міністр Рау проведе переговори зі спеціальним представником діючого голови в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ), головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, проєктною кооперацією ОБСЄ, делегацією Міжнародного комітету Червоного хреста (МКЧХ) в Україні та управління ООН із координації гуманітарних питань (УКГВ ООН).

У п’ятницю, 11 лютого, Збігнєв Рау відвідає схід України для спостереження за безпекою та гуманітарною ситуацією в постраждалих від конфлікту районах.

1News за темою: Макрон заявив, що візитом до Москви запобіг ескалації конфлікту Росії з Україною

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що його перша поїздка в ролі голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) буде до східної частини України.

Водночас за його словами, пріоритетним питанням для польського головування в ОБСЄ є стан мирних жителів у районах збройних конфліктів.

“Це буде дуже важливою частиною моєї уваги під час візиту до України”, – додав новий очільник організації.


Джерело

Back to top button