Україна

Швеція затвердила 6,5 млрд євро на зброю Україні


Швеція затвердила 6,5 млрд євро на зброю Україні

Україна отримує найбільшу допомогу з боку Швеції серед усіх країн, яким вона виділяється, зазначили у Стокгольмі.

Влада Швеції забезпечить довгострокову підтримку України за допомогою трирічної військової підтримки у 2024-2026 роках на загальну суму 75 млрд шведських крон (6,5 млрд євро). Про це повідомив шведський уряд у середу, 22 травня.

“Щоб посилити шведську підтримку України, а також посилити довгострокову перспективу, уряд і Шведські демократи погоджуються запровадити програму військової підтримки України на 2024-2026 роки. Швеція збільшить підтримку, і її обсяг становитиме 75 млрд шведських крон у вигляді військової підтримки на 2024-2026 роки, 25 млрд шведських крон за рік”, – йдеться в повідомленні.

Вказано, що загальна військова і цивільна підтримка України з боку Швеції з урахуванням зазначеної пропозиції становитиме понад 100 млрд шведських крон. Військова підтримка в межах України може, наприклад, набувати форми безоплатного передання оборонного обладнання, фінансових внесків і фінансової підтримки для закупівель оборонного обладнання.

В уряді також зазначили, що залежно від типу підтримки, яку використовуватимуть, межі програми можуть обтяжити державні фінанси на кілька років і навіть після 2026 року.

Після російського вторгнення в лютому 2022 року Швеція виділила суму, еквівалентну 37 млрд шведських крон, на різні зусилля з підтримки України. Серед них 15 пакетів військової підтримки на загальну суму майже 30 млрд шведських крон. Україна отримує найбільшу допомогу з боку Швеції серед усіх країн, яким вона виділяється.

Раніше стало відомо, що Швеція може надіслати своїх військових в Україну. У Стокгольмі назвали умову для такого рішення.

У Швеції допускають можливість розміщення ядерної зброї

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button