Україна

Швейцарія допоможе Україні з розмінуванням територій


Швейцарія допоможе Україні з розмінуванням територій

Швейцарія щороку виділяє на розмінування близько 18 млн швейцарських франків, проте цього року додатково для України було виділено 13,5 млн швейцарських франків.

Швейцарія допоможе Україні з розмінуванням територій, зокрема для цього передає спеціальну машину і проведе навчання для фахівців. Про це повідомляє пресслужба  Федеральної ради Швейцарії.

“З початку війни в Україні різко зросла кількість територій, забруднених мінами та нерозірваними боєприпасами. Для вирішення цього завдання Федеральний департамент оборони, цивільного захисту та спорту (DDPS) подарував Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) машину для розмінування від Swiss Digger Foundation”, – йдеться у повідомленні

Повідомляється, що машина дозволяє безпечно та ефективно очищати великі території, забруднені мінами та іншими вибухонебезпечними снарядами.

Крім того, з літа 2022 року збройні сили Швейцарії навчають українську цивільну владу гуманітарному розмінуванню.

Окрім машини для розмінування, DDPS також надає Україні вантажівку, причіп та комплект запчастин на три роки. Українську владу також навчатимуть на місці експерти з фонду Digger. Весь пакет допомоги на суму близько 1,2 мільйона швейцарських франків буде профінансовано за рахунок кредиту Збройних сил на оновлення особистого спорядження та матеріальної частини (AEB).

“Внесок Швейцарії спрямований на те, щоб зробити гуманітарне розмінування в Україні більш безпечним та ефективним. Транспортування машини розмінування та запчастин вантажівкою в Україну та навчання Digger Foundation на місці заплановано на вересень. Навчання з гуманітарного розмінування збройними силами Швейцарії З літа минулого року DDPS разом із Женевським міжнародним центром гуманітарного розмінування (GICHD) також навчає експертів з цивільних органів влади України з гуманітарного розмінування. Курси проводяться в рамках програми «Партнерство заради миру». Витрати на проїзд та проживання учасників покривають збройні сили Швейцарії. DDPS також співфінансує навчальну програму GICHD у Західній Україні”, – повідомлють у Федеральній раді Швейцарії.

Про те, що Швейцарія у 2023 році в межах гуманітарного розмінування виділить Україні $20 млн і має намір продовжувати фінансувати цей напрям у наступні роки, повідомив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс на Конференції з питань відновлення України, повідомляє Інтерфакс Україна.

Кассіс уточнив, що Швейцарія вже вирішила як перший крок підтримати Україну до 2028 року на суму $2 млрд, і розмінування – серед її зобов’язань.

Повідомляється, що Швейцарія щороку виділяє на розмінування близько 18 млн швейцарських франків, проте цього року додатково для України було виділено 13,5 млн швейцарських франків.

Нагадаємо, шведське агентство з надзвичайних ситуацій запропонувало Україні 250 міношукачів для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. 

Німеччина передала Україні танки для розмінування

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button