Україна

Шпигував за артилерією біля Часового Яру: СБУ затримала інформатора РФ


Шпигував за артилерією біля Часового Яру: СБУ затримала інформатора РФ

Росіян також цікавили локації найбільшого зосередження військової техніки та складів з боєприпасами ЗСУ.


Контррозвідка Служби безпеки затримала російського агента, який діяв на Донеччині. Зловмисник шпигував за військами, які тримають оборону на Краматорському напрямку. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 11 вересня.
 
Насамперед агент намагався виявити бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Часів Яр.
 
Також ворога цікавили локації найбільшого зосередження військової техніки та складів з боєприпасами Сил оборони.
 
Для збирання розвідданих окупанти дистанційно залучили 52-річного мешканця прифронтової Дружківки. Щоб завербувати чоловіка росіяни задіяли його знайомого, який у 2014 році виїхав з України до РФ, а згодом вступив до бригади оперативного призначення росгвардії.
 
Перебуваючи на тимчасово захопленій частині території Донеччини, бойовик виконував функцію “зв’язкового” і передавав відомості росіянам.
 
Служба безпеки викрила російського агента в Дружківці, задокументувала його злочинні дії і затримала. Під час обшуків у нього вилучено мобільний телефон та сім-карти, які він використовував для комунікації з агресором.

 

 
Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві СБУ затримала агента воєнної розвідки Росії, який коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Затримано агента РФ, який шпигував за оборонцями Харкова

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 7 =

Back to top button