Україна

Шмигаль: Військово-лікарських комісій стало вдвічі більше


Шмигаль: Військово-лікарських комісій стало вдвічі більше

Військово-лікарських комісій стало вдвічі більше. До оглядів ВЛК залучено близько 820 цивільних лікарень

Військово-лікарських комісій (ВЛК) в Україні стало вдвічі більше. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 5 вересня.

“Стара бюрократична система військово-лікарських комісій відходить у минуле. Створюємо нові механізми, що відповідають викликам часу. Реформу ще не завершено, але є перші результати. Військово-лікарських комісій стало вдвічі більше. До оглядів ВЛК залучено близько 820 цивільних лікарень”, – зазначив він.

Крім того, за його словами, запрацювала електронна черга, якою вже скористалися 45 тисяч воїнів.

“Впроваджуємо принцип “довідки ходять за військовими”. Понад 80% військових частин підключено до електронного документообігу. Також значно спрощено процес оформлення довідки про обставини поранення захисника”, – розповів мініср.

Він додав, що паралельно зі змінами у ВЛК триває реформа медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

“Це впровадження інтернаціональної класифікації стану і потреб людини. Це оновлення пакетів послуг у соціальній, медичній, реабілітаційній, освітній сферах, у працевлаштуванні. Це діджиталізація”, – зазначив Шмигаль.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що усіма випадками, коли рішення ВЛК явно безпідставні й незаконні, поцікавляться правоохоронці, зокрема будуть зроблені висновки щодо тих, хто на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхав за кордон після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, в МОУ пояснили зміни в Розкладі хвороб для оцінки придатності військових.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button