Україна

Шмигаль розповів про унікальні проекти захисту енергооб’єктів


Шмигаль розповів про унікальні проекти захисту енергооб’єктів

У сфері ахисту енергооб’єктів зведено багаторівневий захист. Прем’єр озвучив фактори, які забезпечують стабільність галузі.

Україна реалізує проекти захисту енергооб’єктів, які ніхто у світі досі не втілював.Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигальна форумі Майбутнє української енергетики, передає пресслужба Кабміну.

Прем’єр озвучив фактори, які забезпечують стабільність галузі.

За його словами, по-перше, Україна сьогодні має значно більшу кількість і потужність систем ППО. Минулого року не було ні Patriot, ні NASAMS, ні IRIS-T, ні SAMP-T, ні багатьох інших систем.

“Наша ППО стала ще більш комплексною і досвідченою. До зими вона буде ще міцнішою, ще сильнішою й ефективнішою”, – зазначив Шмигаль.

Крім того, за словами прем’єра, у Росії стало менше ракет.

Ще одним важливим фактором є те, що в Україні проведена велика ремонтна кампанія.

“Маємо сьогодні в роботі сім атомних енергоблоків, ще два завершують ремонтну програму. Енергоблоки ТЕС і гідроагрегати ГЕС будуть у роботі до початку зими. Станом на сьогодні ми також відремонтували понад 80% магістральних мереж”, – розповів Шмигаль.

Щодо захисту енергооб’єктів, то зедено багаторівневий захист: пасивний та активний.

Прем’єр наголосив, що Україна робить проекти, які ніхто у світі досі не робив. Продовжується робота над децентралізацією енергосистеми.

Також триває системна робота з міжнародними партнерами.

“Партнери надали 2,3 млрд доларів на відновлення та захист енергетики. Ми також розширили можливість для імпорту електроенергії з ЄС більш ніж удвічі: з 500 МВт до 1200 МВт”, – зазначив Шмигаль.

Ще один фактор – достатня кількість енергоресурсів.

Як заявив глава уряду, за перше півріччя пробурено 157 тисяч метрів нових свердловин.

“Збільшуємо видобуток. Вперше пройдемо зиму, як обіцяє Нафтогаз, за рахунок нашого власного газу. Показник видобутку Укргазвидобування сягнув найвищого показника за три роки. Активно працюємо над розвитком концепції Україна – газовий сейф Європи. Переконаний, що вже сьогодні 15 млрд кубометрів газу, які є в наших сховищах, стануть надійним підґрунтям для проходження опалювального сезону”, – сказав прем’єр.

Нагадаємо, за словами голови Укренерго Володимира Кудрицього, Україна захищатиме свої енергооб’єкти від російських атак за допомогою ППО та інженерних укріплень. При чому деякі види захисту будуть застосовані вперше в світі.

У порівнянні з осінню минулого року зараз набагато більше об’єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button