Україна

Шмигаль: Польща надала Україні військової допомоги майже на $3,5 млрд


Шмигаль: Польща надала Україні військової допомоги майже на $3,5 млрд

Йдеться про сотні танків, літаків, гелікоптери, системи протиповітряної оборони, зенітно-ракетні комплекси, БМП та катери, протитанкові засоби, артилерію та боєприпаси.

Прем’єр-міністр Денис Шмигальзаявив, що Польща від початку війни надала Україні озброєння і техніки на суму майже 3,5 мільярда доларів. Про це він повідомив під час спільного з главою польського уряду Дональдом Туском брифінгу у Києві 22 січня.

“За 698 днів від початку повномасштабної війни Польща надала Україні озброєння і техніки на суму майже 3,5 мільярда доларів”, – зазначив Шмигаль.

За його словами, йдеться про сотні танків, літаків, гелікоптери, системи протиповітряної оборони, зенітно-ракетні комплекси, БМП та катери, протитанкові засоби, артилерію та боєприпаси.

Шмигаль додав, що Польща з перших днів повномасштабної війни була серед лідерів щодо військової підтримки Києва.

Прем’єр-міністрсподівається, що “новий уряд Польщі дасть новий імпульс в цьому напрямку”.

Шмигаль подякував Польщі за надання нового пакета військової допомоги Україні та за підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського, підтримку наших прагнень якомога швидше стати членом ЄС та НАТО.

Нагадаємо, Польща приєдналась до гарантій G7 для України.

Раніше повідомлялося, що новий уряд Польщі вивчає можливості для збільшення виробництва боєприпасів та військової техніки, працюючи над новим пакетом допомоги Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button