Україна

Шмигаль передав Єврокомісії план реформ


Шмигаль передав Єврокомісії план реформ

Урсула фон дер Ляєн впевнена у позитивній оцінці плану Ukraine Facility відповідними службами ЄК.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі у Брюсселі з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн передав план для Ukraine Facility, затверджений Кабміном. Про це глава уряду повідомив у Telegramв середу, 20 березня.

“Це важливий крок для впровадження реформ та фінансової стабільності на шляху України в ЄС. Очікуємо на схвалення Плану та повноцінного запуску програми Ukraine Facility, обсягом 50 млрд євро на чотри роки”, – написав він.

Як заявила Урсула фон дер Ляєн на спільному зі Шмигалем брифінгу в Брюсселі, вона впевнена у позитивній оцінці плану Ukraine Facility.

“Причина вашого візиту до Комісії – ви передаєте Український план. Це насправді ключовий момент у нашій співпраці. Ваш успіх ще більше вражає тому, що пройшло лише 19 днів, як почала діяти програма Ukraine Facility”, – сказала вона.

За словами фон дер Ляєн, відповідні служби Єврокомісії уважно оцінять урядовий план, який є дуже важливим для подальшої співпраці України з Євросоюзом.

Вона висловила впевненість, що плану буде надано позитивну оцінку і рекомендацію Раді ЄС його підтримати.

Нагадаємо, 18 березня Кабмін затвердив план Ukraine Facility, за яким Україна може отримати 50 млрд євро від Євросоюзу за чотири роки. У поточному році фінансування може скласти 16 млрд євро.

А сьогодні стало відомо, що Єврокомісія надала Україні перший транш у 4,5 млрд євро у межах Ukraine Facility.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button