Україна

Шмигаль назвав дев’ять напрямків роботи Кабміну


Уряд напрацював дев’ять основних напрямків того, як Україна житиме, працюватиме, накопичуватиме ресурси та захищатиметься в умовах повномасштабної війни. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє прес-служба Кабміну у вівторок, 29 березня.

 

“Перший ключовий пункт – Армія понад усе. Ідеться про забезпечення сил оборони всім необхідним. Грошові виплати, зброя, техніка, їжа, пальне, розвиток військово-промислового комплексу. Усі ресурси насамперед спрямовуємо саме на сили оборони”, – заявив голова уряду.

 

Другим напрямком, за його словами, є продовольча безпека. Сформовано стратегічні запаси продуктів на кілька років, надається допомога аграріям, запущено програму безкоштовної роздачі ключових соціальних продуктів у прифронтових містах.

 

Третій пункт – Нова економічна політика. Як зазначив Шмигаль, такі заходи, як скорочення податків, повна дерегуляція бізнесу, скасування імпортного ПДВ та ввізного мита дадуть потужний ефект і перезапустять економіку.

 

“Четвертий напрямок – це єПідтримка та соціальні програми допомоги. Пенсії у березні проіндексували. За квітень пенсії виплачуються авансом у регіонах, де йдуть бойові дії. Усі соцвиплати платимо. За програмою єПідтримка виплатили по 6,5 тисячі гривень, які втратили роботу. Такі виплати вже отримали 3,5 млн людей”, – повідомив Шмигаль.

 

 

“Окремо держава виплачуватиме щомісячно вимушеним переселенцям по 2 тисячі гривень для дорослих та по 3 тисячі гривень для дітей або для осіб з інвалідністю. Бізнесу, який бере на роботу переселенця, заплатимо 6,5 тисячі гривень як часткову компенсацію зарплати для цієї людини”, – наголосив прем’єр-міністр.

 

Шостий пункт – це енергетичний фронт. Денис Шмигаль підкреслив, що Україна назавжди від’єдналася від енергомереж Росії та Білорусі та приєдналася до європейської енергосистеми ENTSO-E. Також, за його словами, всі види генерації працюють, вугілля на складах є, газу – 9 млрд кубів у сховищах. Крім того, Україна сформувала домовленості з європейськими нафтопереробними заводами, щоб країна була забезпечена пальним.

 

“Сьомий пункт – це Логістика воєнного часу. Укрзалізниця стала однією з основних компаній для держави. Щодня перевозяться тисячі тонн вантажів, сотні тисяч людей. Для автотранспорту відкрили окремі логістичні маршрути. Будуємо нові склади на західному кордоні, а також плануємо там вже найближчим часом відкривати нові пункти пропуску”, – повідомив глава уряду.

 

Також прем’єр-міністр назвав інші напрямки – Світ з Україною та Відновлення України. Він висловив сподівання, що підтримка партнерів не залишиться лише на словах, і всі побачать, що таке світ, об’єднаний навколо України.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button